چاپ انواع مختلفی دارد. در مقالههای گذشته انواع چاپ را بررسی کردیم، چاپهایی همانند چاپ دیجیتال، چالپ فلکسو. یکی دیگر از انواع چاپ، چاپ متالایز است که با شناخت آن میتوانید انتخاب بهتری برای بستهبندی خود داشته باشید. در ادامه این مقاله با چاپ متالایز و ویژگیهای آن آشنا خواهیم شد.
متالایز چیست؟
یکی از مواد اولیه بستهبندی که کاربرد وسیعی در صنعت چاپ و بستهبندی دارد، متالایز است. به طور معمول از متالایز خام و با ضخامت بالا و یا به صورت لمینتی، روی ورقههای دیگری مثل سلفون، کارتن، مقوا و… استفاده میشود.
ویژگیهای چاپ متالایز
متالایز متشکل است از آلومینیوم، با ضخامت پایین 12 و 7 میکرون با لمینت است که با استفاده برروی ورقههای دیگر ویژگیهای آن تغییر میکند.
برای مثال، برای افزایش کیفیت بستهبندی، برای حفظ مواد غذایی، از لمینت متالایز، بر روی سلفون استفاده میکنند.
هزینه چاپ متالایز ممکن است زیاد باشد، اما ظاهری جذاب به بستهبندی محصولات میدهد و در صنایع مخلتلفی قابل استفاده است. از جمله این صنایع میتوان به داروسازی، آرایشی، غذایی و … اشاره کرد.

چاپ متالایز و ویژگیهای آن
کاربردهای چاپ متالایز
ترکیب لمینت متالایز با متریالهای دیگر، موجب افزایش کیفیت و جذابیت میشود و به همین دلیل است که کاربرد گستردهای در انواع بستهبندی دارد.
در ادامه برخی از بستهبندیهایی که لمینت متالایز در آنها استفاده میشود را با هم مرور خواهیم کرد.
- کاغذ: بستهبندی کره، کارتهای ویزیت
- مقوا: انواع جعبههای هارد باکس، شیرینی، شکلات و…
- سلفون: یکی از پرکاربردترین انواع لمینت است که در بستهبندیهای غذایی قابل مشاهده است.
- پاکتهای بستهبندی متالایز: این نوع بستهبندی در واقع، همان لمینت متالایز است که به شکل پاکت تولید میشود.
- لیبل متالایز: یکی دیگر از کاربردهای متالایز، تولید لیبل به صورت پشت چسبدار و لب چسبدار است که روی نوشیدنیها، لوازم آرایشی بهداشتی و … قابل مشاهده است.
چاپ متالایز چیست؟
همانطور که پیشتر گفته شد، بستهبندی تا 70 درصد در افزایش فروش شرکت تاثیرگذار خواهد بود و اضافه کردن افکتهای جدید برروی سطح بستهبندی، موجب افزایش فروش و جذابیت آن خواهد شد. افکتهای متالایز یکی از این تکنیکها است که میتواند با بهترین کیفیت، زیبایی زیادی به بستهبندی محصول شما بدهد.
این روش از شیوههای نسبتا جدید در صنعت چاپ است که در بستهبندیهای خاص استفاده میشود. دو روش برای متالایز کردن به طور معمول استفاده میشود.
- متالایز کردن کل سطح چاپی و سپس چاپ بر روی آن
- متالایز موضعی که در این روش فقط بخشهای خاص و مشخص متالایز میشود. بخشهایی مثل لوگو و نوشتههای روی سطح بستهبندی. احساس حضور فلز بر روی یک اثر چاپی باعث به وجود آمدن ارزش افزوده برای بستهبندی میشود.

چاپ متالایز و ویژگیهای آن
راههای طراحی و چاپ متالایز
روشهای متعددی برای چاپ متالایز وجود دارد که در این بخش به بررسی متداولترین آنها خواهیم پرداخت.
چاپ هلیوگراور
این نوع چاپ، مناسب فیلمهای پلی پروپیلن است و بهتر است از لایه سلفونی پلی پروپیلن روی آن لمینت شود.
فلکسو
از این نوع چاپ میتوان بر روی بسیاری از مواد اولیه استفاده کرد و کیفیت بالایی نیز دارد. از چاپ فلکسو میتوان در چاپهای تک رنگ هم استفاده کرد و نسبت به چاپ هلیو از کیفیت بالاتری برخوردار است.
برای خواندن مقاله چاپ فلکسو یا فلکسوگرافی به زبانساده کلیک کنید.
معایب چاپ متالایز
- قیمت بالاتر نسبت به باقی روشهای چاپ
- چاپ متالایز دستگاه مخصوص دارد که در همه چاپخانهها وجود ندارد
مزایای چاپ متالایز
- کیفیت رنگ بالا
- شفافیت چاپ
- قدرت چسبندگی بالا
- ظاهر جذب کننده
- نبود محدودیت در طرح و رنگ
- مقاومت بالا در مقابل گرما و مواد شیمیایی
قصد ما از نگارش این مقاله این بود که با نوع جدیدی از چاپ آشنا شوید و برای بستهبندیهای آینده خود با در نظر گرفتن این نوع چاپ، انتخاب خود را انجام دهید. در نهایت باید بگوییم که تیم بهنامان پک در تمامی مراحل مشاوره تا خرید به شما خدمت رسانی خواهد کرد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت ما مراجعه کنید.