ممکن است اصطلاحی را بهنام فلوت کارتن شنیده باشید. فلوتها در صنایع جعبه و کارتنسازی از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. دلیل این اهمیت این است که فلوت کارتن باعث استقامت کارتن شده و آنها را مستحکم میکند. در این مقاله ما قصد داریم تا بدانیم که انواع فلوت کارتن و ویژگی آنها را بدانیم.
فلوت کارتن چیست؟
همانطورکه در قسمت ابتدایی مقاله گفته شد فلوتها در صنایع جعبه و کارتنسازی از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. فلوتهای کارتن تعیین کننده میزان استحکام و مقاومت جعبهها است. فضای خالی در این بخشها موجب انعطاف و نرمی کارتن شده و از رسیدن آسیبهای خارجی به محصول درون کارتن جلوگیری میکند. فلوت درواقع تعیین کنندهی شکل موج ورق کارتن میباشد. فلوتها براساس موجی که دارند که اصطلاحا به آنها کنگره گفته میشود، طبقهبندی میکنند. هرچه ارتفاع این کنگره بیشتر باشد استحکام آن نیز بیشتر است.
طبق استانداردها گامهای فلوت ورقسازی از A,B,C,E,F دسته بندی میشوند. در بین این رنج A فلوت بلندترین گام است که 36 عدد کنگره در یک فوت ایجاد میشود. هرکدام از این رنج ویژگیهای خود را دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
برای خواندن مقاله مقوای ایندربرد چیست؟ انواع و چاپ آن کلیک کنید.
انواع فلوت کارتن
بهطورکلی فلوت کارتن به 5 دسته A,B,C,E,F تقسیمبندی میشود. هرکدام ویژگی خاص خود را دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
فلوت A
این مدل از فلوت یکی از مستحکمترین و مقاومترین فلوتها است. دندانه یا کنگره آن حدودا 105 تا 125 عدد در هرمتر و ارتفاع آن بین 4.5 الی 5 میلیمتر است.وجود این دندانهها باعث ضربهگیری و مقاومت در برابر فشار را ایجاد. در این نوع مقوا هرچقدر ارتفاع این دندانهها بیشتر باشد مقاومت آنها نیز بالاتر میرود.
فلوت B
این مدل نسبت به مقوا فلوت A مقاومت کمتری دارد. ارتفاع داندانهها حدودا بین 2.1 تا 2.9 میلیمتر و تعداد کنگرههای آن بین 125 تا 150 عدد در هر متر است.
فلوت C
این مدل یکی از متداولترین فلوت محسوب میشود و مقاومت آن نسبت به فلوت A و B کمتر است. فلوت C معمولا در 80 درصد مصارف مختلف را شامل شده و کارتنهای با فلوت C تقریبا تحمل 12 کیلوگرم را دارند. ارتفاع دندانهها بین 3.5 الی 3.7 میلیمتر است و میزان کنگرهها 120 تا 145 در هر متر است.

انواع فلوت کارتن و ویژگی های آن
فلوت E
این نوع فلوت کارتن از ضخامت کمتری نسبت به فلوتهای دیگر میباشد که به دلیل دارا بودن سطح صاف به فور در جعبههای لمینتی مانند جعبه پیتزا و جعبههای دارویی استفاده میشود. فلوت E برای جعبههای کوچک استفاده میشود اما با ترکیب فلوتهای دیگر میتواند به تولید کارتنهای سهلایه و هفتلایه ختم شود. ارتفاع این نوع فلوت کارتن 1.1 تا 1.6 میلیمتر و تعداد دندانههای آن بین 290 تا 320 عدد در هرمتر میباشد.
فلوت F
کم ضخامتترین نوع ورق در صنعت کارتنسازی است که استفاده خیلی کمتری نسبت به فلوتهای دیگر دارد. این مدل برای ساخت جعبههای لوکس مانند اسپری، ادکلن، لوازم آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد. ارتفاع این نوع فلوت بین 0.8 میلیمتر و معمولا 420 عدد دندانه در هرمتر است.
برای خواندن مقاله انواع دستگاه جعبهسازی کلیک کنید.
انواع لایههای کارتن
کارتنها در انواع متفاوتی به تولید میرسند که میتوان به سینگل فیس، 3 لایه، 5 لایه و 7 لایه اشاره کرد. که پرمصرفترین آن سهلایه و پنجلایه است که برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.
سینگل فیس
این مدل از یک لایه ورق و یک لایه فلوت استفاده شده است که فقط برای کارتنهای لمینتی استفاده میشود. زیرا یک لایه مقوا نیز برروی آن قرار گرفته که از تکان خوردن فلوت جلوگیری کند و بیشتر از فلوتهای B و C استفاده میشوند.

انواع فلوت کارتن و ویژگی های آن
کارتن سهلایه
این نوع کارتن از دو سطح ورق و یکلایه فلوت تشکیل میشود. این فلوت میتواند از نوع B,C,E است که هریک به ترتیب کیفیت طبقهبندی میشوند. به عنوان مثال فلوت B برای محصولات سنگینتر استفاده میشود.
در این مقاله ما در مورد انواع فلوت کارتن و ویژگیهای آن را بررسی کردیم. هرکدام از این فلوتها ویژگیهای متفاوتی از نوع ساختار و مواد تشکیلدهنده دارد. هرکدام از فلوتها کاربردهای متفاوتی دارد به عنوان مثال از فلوت E برای ساخت جعبه فستفود مانند جعبه پیتزا استفاده میشود. شرکت بهنامانپک با داشتن سابقه بلندمدت در ساخت انواع جعبههای فستفود، جعبهصنعتی، لیوان یکبارمصرف آماده ارائه مشاوره، طراحی و تولید برای مجموعه شما است.